Kanceri i lëkurës, ja kur duhet të keni kujdes

Kanceri i lëkurës është një sëmundje e cila ka ardhur duke u rritur sidomos në SHBA, ku ka afërsisht 5milionë njerëz që trajtohen nga kjo sëmundje në vit. Numri i të kuruarve nga kanceri i lëkurës është rritur më shumë se ai i kancerit të gjirit.

Është e rëndësishme që ju ti kushtoni një vëmendje të veçantë kësaj lloj sëmundje në mënyrë që të bëni të mundur që të kapni sa më shpejt të jetë e mundur.

Ka disa gjëra që ju mund të bëni për ta shmangur kancerin e lëkurës, duke përdorur krem kundër diellit dhe duke u siguruar që lëkura juaj nuk qëndron gjatë nën rreze të diellit pa asnjë masë mbrojtëse.

Ka disa raste me të cilët ju duhet të bëni kujdes si;

Nëse nishani (bengu) është i parregullt në formë asimetrike.

Nishanet normale janë të rrumbullakëta dhe simetrike.

Nishanet që janë të pabarabarta, ndërpritet ose kanë kufij të pabarabartë.

Nishanet që përmbajnë ngjyra të shumta, si e zezë, kafe, gri dhe blu. Nishanet normale janë një ngjyrë.

Nishanet që janë më të mëdha se një inç çerek në diametër.
Nishanet që ndryshojnë në ngjyrë, formë dhe madhësi gjatë gjithë jetës.

Duhet që ju në këto rast të drejtoheni te mjeku dhe të merrni këshillën e duhur për të parandaluar rrezikun.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT