Ka vdekur shkrimtari nobelist Tomas Transtroemer

Tomas Transtroemer kishte diplomuar në psikologji në vitin 1956. Koleksioni i tij i parë i poezisë “Seventeen Poems”, ishte publikuar kur poeti kishte vetëm 23 vjet.
Është ndarë nga jeta në moshën 83 vjeçare poeti i njohur suedez, Tomas Transtroemer, fitues i cmimit nobel për letersi në vitin 2011.
Poezit e tij të përshkruara si magjike dhe të dhimbshme janë përkthyer në më shumë se 50 gjuhë të botës. Transtroemer ishte fitues potencial i çmimit nobel për disa vjet radhazi, para se të bëhej fituesi i 108-të i këtij shpërblimi prestigjioz në vitin 2011.
Tomas Transtroemer kishte diplomuar në psikologji në vitin 1956. Koleksioni i tij i parë i poezisë “Seventeen Poems”, ishte publikuar kur poeti kishte vetëm 23 vjet.
- Advertisement -

MË TË FUNDIT