Joe Biden del me kërkesë për Presidentin Trump pas protestave të dhunshme në Kongres

Protestuesit pro-Trump sulmuan ndërtesën e Kongresit Ame4rikan sot, ku anëtarët e Kongresit po mblidheshin për të vërtetuar fitoren e Presidentit të zgjedhur Joe Biden.

E për këtë, presidenti i zgjedhur, Joe Biden ka folur për media, ku ka kërkuar nga Trump që të kërkojë përmes televizionit që të përfundoj kjo kryengritje.

“Kërkoj nga Presidenti Trump që të dalë në televizionin kombëtar tani që të përmbushë betimin e tij, ta mbrojë Kushtetutën dhe të kërkojë që ky rrethim të përfundojë tani. Të sulmohet Kongresi të thyhen dritaret dhe të pushtohet Dhoma e Përfaqëusuesve, kjo nuk është protestë kjo është kryengritje. Bota është duke parë tani drejtpërdrejt. Jam i pikëlluar që shteti ynë ka ardhur në këtë moment të errët. Këta gangsterë që janë futur në vendin e Ligjit të tërhiqen prapa”, tha Biden.

Ndërsa, CNN e thirrur në burime të saj shkruan se shumë oficerë janë plagosur dhe të paktën një u transportua në spital.

Madje, një grua është në gjendje kritike pasi u plagos me armë zjarri në gjoks.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT