Një libër i ri nga Lord Ashcroft që titullohet “Lojë e padrejtë”, zbulon praktikat e sëmundjes të kryera në 333 ferma në Afrikën e Jugut, ku macet e mëdha edukohen dhe zbukurohen për skeletet e tyre.

Industria shumë milionëshe është e nxitur nga kërkesa në Kinë dhe Azinë Jug-Lindore për ilaçe tradicionale sipas The Sun.

Në librin e ri, zbulohet se disa luanë janë ‘prishur’ ndërsa ato janë akoma gjallë, sepse i jep skeletit një ngjyrë rozë, shkaktuar nga gjaku që lihet në kocka.

“Lojë e padrejtë” detajon një operacion të fshehtë nga shërbimet e sigurisë, përfshirë ushtarët ish-britanikë, për të ekspozuar industrinë e ndyrë, duke përdorur një tregtar si një “agjent të dyfishtë” të fshehtë.

Një nga pretendimet më serioze nga nënkryetari i ish-Tory Lord Ashcroft është se luanët që lindin në robëri, janë rritur në kushte të tilla të neveritshme sa të mund të përhapnin sëmundje fatale, siç janë tuberkulozi dhe botulizmi.