Ja si të shmangim çrregullimet e trurit

Qumështi është një produkt që ndihmon në mbrojtjen e qelizave të trurit. Sipas një kërkimi të realizuar nga disa studiues të SHBA-së thuhet se rreth tre gota qumësht në ditë mund të ndihmojnë për uljen e rrezikut të çrregullimeve të trurit.

Sipas tyre antioksidanti që ndodhet në qumësht me emrin glutaljon ndihmon në mbrojtjen e qelizave të trurit, gjitrhashtu dhe në mbrojtjen ndaj sëmundjeve Alzheimer dhe Parkinson.

Antioksidani në fjalë ndihmon uljen e dëmeve që radikalet e lira i japin qelizave të trurit. Dr Debra Sullivan u shpreh se: “Mendonim se qumshti ishte një produkt që ndihmonte në zhvillimin e kockave dhe muskujve, por përfundimet e kërkimit treguan që ai ndikon pozitivisht edhe ndaj trurit”.

Studiuesit për të arritur në këto përfundime, sipas AA, kanë bërë disa prova tek disa të rritur duke vërejtur trurin dhe mënyrën e të ushqyerit. Tek personat të cilët pinin rreth tre gota qumësht në ditë u vërejt një sasi më e madhe antioksidani të titulluar si glutaljon.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT