Ja si të qëndroni sigurt në rast tërmeti

Këto janë disa nga këshillat që mund të hyjnë në punë dhe të ndihmojnë në rast të temerteve.

Asnjëherë mos u fshihni nën tavolina apo gjësende të ngjajshme. Qëndroni afër ndonjë gjësendi të madh sic është krevati.

Në rast mundësie shtëpinë tuaj ndërtojeni me dru, druri është i lehtë dhe reagon ndryshe në termete e jo si ndërtesat e ndërtuara me begatone.

Nëse jeni në krevat gjatë kohës së dridhjeve, lëvizni poshtë afër krevatit.

Nëse gjatë trmetit jeni në ndërtesë dhe nuk keni mundësi të largoheni jashtë, qëndroni afër ndonjë mobilje të madhe.

Mos u fshihni nën shkallë sepse është vendi më i rezikshëm.

Muret e jashtme të shtëpive duket se janë më të sigurtë, nëse keni mundësi fshihuni aty.

Nëse jeni në makinë, dilni shpejtë jashtë dhe qëndroni i shtrirë afër saj.

Nëse jeni në bibliotekë ose ndonjë vend ku ka letër, qëndroni afër rafteve me libra.

Një nga vendet më të rezikshme për fshehje gjatë dridhjes së termetit është dera e dhomës, asnjëherë mos u fsheh aty.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT