Ja si shkaktohet depresioni

Depresioni është një problem i cili shfaqet te njerëzit zakonisht në rastet kur ndodhin ndryshime të mëdha në jetë. Disa nga faktorët që kanë një ndikim të drejtpërdrejtë për këtë janë, humbja e njerëzve të rëndësishëm ose gjëra jetike, si vendi i punës apo banesa.

Gjithashtu duket të theksohet se depresioni shkaktohet kur njeriut nuk i mjaftojnë energjitë për të triumfuar mbi sfida të reja e të mëdha.

Depresioni është i ndryshëm për njerëz të ndryshëm pasi ka dhe persona të cilët bien më lehtë se të tjerët në depresion, kjo mund të jetë si pasojë e faktorëve gjenetikë dhe e karakterit.

Depresioni është një shkaktar i cili lidhet drejpërdrejt me ndryshimet në aktivitetin e trurit lidhen me depresionin, të cilat mbarojnë dhe normalizohen kur depresioni kalon.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT