Ja shtetet që kanë armë bërthamore

Armët bërthamore konsiderohen si rreziku më i madh i shoqërisë në rast të ndonjë lufte të mundshme. Edhe pse pothuajse çdo ditë kërkohet që këto armë shkatërrohen, disa shtetet mjaftë të zhvilluara posedojnë një arsenal të armëve të tilla.
Më poshtë mund t’i shikoni nëntë shtetet që kanë rreth 16.300 armë bërthamore, sipas një raporti nga ‘Stockholm International Peace Research Institute (sipri.org). Këto vende janë: Amerika, Rusia, Anglia, Franca, Kina, India, Pakistani, Izraeli, dhe Koreja e Veriut.

 

- Advertisement -

MË TË FUNDIT