Ja sa shpenzojnë gjigandët e teknologjisë për lobim

Kompanitë më me ndikim në industrinë e teknologjisë shpenzuan shuma rekorde parash për lobim në vitin 2014. Shpenzimet shpesh drejtoheshin për në zonat që ishin larg nga biznesi qendror i teknologjisë, dhe kjo tregon se si kompanitë e mëdha të ndryshme dhe të fuqishme të teknologjisë janë duke u bërë.
Google ishte shpenzuesi më i madh, duke harxhuar mbi 16.8 milion $ në përpjekjet e saj lobuese, një rritje prej 1 milion dollarësh që nga viti 2013. Lobimi i saj ka të bëjë me çështjet e politikës së teknologjisë të tilla si reklamat online dhe të dhënat e privatësisë, por edhe preku një gamë të gjerë çështjesh që tani janë të rëndësishëm, duke përfshirë patentat, çështjet e punës, dronet, të dhënat shëndetësore,të emigracionit dhe reforma ndërkombëtare e taksave.
Amazon rriti shpenzimet e saj me 37 % në 4.700.000 $, dhe Apple shpenzoi 4.100.000 $ në DC, deri 21%. Por rritja më e madhe tek kompanitë e mëdha të teknologjisë është regjistruar nga Facebook, e cila shpenzoi 9.3 milion $ për lobim, deri 45 %./techsot.al/
- Advertisement -

MË TË FUNDIT