Ja sa do të jetë i gjatë muri në Mitrovicë

Kryetari i Mitrovicës Jugore, Agim Bahtiri, ka thënë se plani i Bashkimit Evropian për revitalizmin e urës së Ibrit është i paprekur dhe se punët janë duke shkuar sipas planit, dhe ka thënë se muri i ndërtuar afër urës do të shkurtohet deri në 80 centimetra, për ta nivelizuar me një rrethrrotullim aty afër.

“Plani i cili u arrit në Bruksel nuk është i prekshëm. Këtë plan që e ka marrë përsipër BE është duke shkuar në mënyrë perfekte”, ka thënë ai. “Muri është aksident,” ka shtuar ai.

Sipas Bahtirit, muri është ndërtuar në siç ka thënë ai, “pjesën e dytë të projektit” nga Komuna e Mitrovicës Veriore.

“Ata do të bëjnë një shesh, ashtu siç ne e kemi bërë në pjesën jugore,” ka thënë Bahtiri në një intervistë për Klan Kosovën.

Por, ai ka thënë se ky shesh është bërë në mënyrë të gabueshme, duke iu referuar murit, dhe ka njoftuar se është pajtuar edhe me homologun e tij të pjesës veriore që ky mur të “shkurtohet” deri në 80 centimetra.

Bahtiri ka thënë se kryetari i Mitrovicës Veriore, Rakiq, dëshiron një plato në atë pjesë, “por qëndrimi ynë ka qenë që ai të rrafshohet”.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT