Ja pse duhet të konsumoni sa më shumë qershitë

Qershia është një frut që është e pasur me vitamina A, C, E dhe acid folik, gjithashtu dhe me minerale si, kaliumi, magnezi, hekuri dhe fibrat. Konsumimi i tyre është një mënyrë e mirë për të shmangur një shumëllojshmëri problemesh që lidhen me organizmin tuaj.

Disa nga vetitë e shëndetshme të qershisë janë;

Konsumimi sa më shumë i qershive është një mënyrë e mirë për tu mbrojtur nga kanceri.

Zvogëlojnë rrezikun nga infarkti i zemrës, pasi ato pengojnë oksidimin e kolesterolit të dëmshëm LDL, i cili i dëmton enët e gjakut. Për të pasur zemër të shëndoshë, hani sa më shpesh qershia.

Duke ndikuar në zvogëlimin e a arteriosklerozës, qershia ju siguron që të kemi enë të shëndosha të gjakut dhe mbrojnë nga pika në tru.

qrshia është një frut e cila shquhet për ndikimin e saj piozitiv në shëndetin e syve.

Duke qenë se ato kanë përmbajtje të lartë kaliumi ndikojnë në uljen e shtypjes së lartë të gjakut.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT