Ja pse dështoi zgjedhja e kryetarit dhe e kryesisë së OLV-së dega së Drenas

Ja pse dështoi zgjedhja e kryetarit dhe e kryesisë së OLV-së dega së Drenas

Shkruan Hysni Gashi

 

Ka dështuar dhe është anuluar zgjedhja e kryetarit dhe e kryesisë se OLV-së dega së Drenas.

I pranishëm në sallë isha edhe unë Hysni Gashi,  që isha edhe pretendent në garë për këshillin drejtues i njëjti ka rrëfyer se me datën 24.04.2016 se nga fillimi nuk është përfillur rregullorja e punës së kuvendit zgjedhor.

Pretendenti i cili ishte për kryetar të mundshëm të OLV-së në Drenas Enver Hajdari duke kërkuar që ta hedh në votim me ngritje dore para delegateve ndryshimin e statutit dh rregullores se punës gjoja për mënyrën e shkurtimit të procedurës se zgjedhjes se kryetarit, kryesisë dhe këshillin drejtues veçse e komplikoj zgjedhjen. Me ç’rast ky propozim dhe ky ndryshëm u be pa pajtimin e këshillit drejtues dhe pa u pyetur dy kryetaret pretendent që ishin në garë me z.Hajdari ky propozim në këtë mënyre që bie ndesh me rregulloren e punës veças e komplikoj dhe e stërgjati edhe me shumë mënyrën e zgjedhjeve që filloj në ora 11:00 dhe përfundoj nëë mënyrën flagrante në orët e vona të mbrëmjes.

1.Mendoj se z.Hajdari nuk është duhur ta hedh në votim ta ndryshoj rregulloren e punës sepse rregullorja punës dhe statusi i zgjedhjes ishte me anëtaret e organit me të lart të këshillit të kryesisë se OLV-së të Prishtinës që njeri nder anëtaret e këshillit ishte edhe vet z.Muharrem Xhemajli.

  1. Pamvarsisht nga cilido kryetar pretendent që ishin ne garë nuk ja lejon statusi dhe rregullorja e punës ketë të drejt që ta bën propozime që ta hedh ne votim ndryshimin e rregullores se punës.

3.Një pjesë e delegateve veçse e lëshuan mbledhjen dhe nuk ishin të pranishëm ne votim sepse u stërzgjat dhe u komplikua u be e bezdisshme mënyra e zgjedhjes që kishte propozuar z.Hajdari.

4.I papranishëm ishte bërë sepse ishte gara e ngushtë një votë ishte në avantazh z.Hajdari që nuk ishte zgjedhje demokratike krahas rregullores dhe statutit të zgjedhjes sepse nuk i kishte 50+1% të votave në rundin e parë. Ndërsa për ta bër edhe më të dyshymt ketë zgjedhje në fund fare pasoj edhe shkelja flagrante nga anëtaret e komisionit që ishin të propozuar nga delegatët në numërimin e votave duke ndryshuar komplet numërimin që bëhet i papranueshëm ky rezultat për delegatët dhe këshillin drejtues të qendrës,dhe njëheri u kërkua që të riperseriten zgjedhjet dhe duke kërkuar respektimin e rregullores se punës dhe statutin e zgjedhjeve siç është në nivel vendi.

 

- Advertisement -

MË TË FUNDIT