Ja për sa u shit kompjuteri i parë Apple

Një prototip Apple 1, i përbërë prej relikeve elektronike-grail është shitur për 815,000 dollarë ( 618.000 paund). Bashkë-themeluesit e Apple,Steve Jobs dhe Steve Wozniak ndërtuan vetëm 200 kompjutera në vitin 1976.

Modeli që doli në ankand këtë javë përmban shenjat tell-tale që tregon se ajo është një prototip.

Një historian kompjuteri thotë se është “një nga të parët, në mos të jetë i pari” kompjuter Apple, raporton TechSot.Al.

Ky “varian” i Apple 1 pritej që të kushtonte 1 milion dollarë, por drejtuesi i ankandit Charitybuzz i tha BBC se oferta e fundit ishte 815,000 dollarë.

Kjo do të thotë se nuk është kompjuteri Apple 1 me fitim më të lartë- ky dallim i takon një versioni të rrallë që u shit për  905.000 dollarë në një ankand Bonhams në Nju Jork në tetor 2014.

Një zëdhënëse e Charitybuzz tha se “rreth 80 ofertues” po shikonin artikullin. Ajo mohoi raportimet se ka pasur një përpjekje të minutës së fundit për çmimin prej 1.2 milion dollarësh, me sa duket u bë tepër vonë për t’u pranuar.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT