Kuvendi i Kosovës përfaqësohet nga 38 deputete femra, nga 120 sa janë gjithsej deputetë.

Ato vijnë nga të gjitha partitë,e disa prej tyre shquhen për karakteristika të ndryshme. E disa nga to i njohim si ‘beqareshat’ e Kuvendit.

Disa nga to nuk janë martuar fare, disa janë më të reja në moshë, e ka nga to që janë mbetura si të ve.

Image

Teuta Rugova

E fillojmë nga Lidhja Demokratike e Kosovës, e cila ka deputeten bukuroshe, vajzën e Presidentit historik Ibrahim Rugova, Teutën. Ajo edhe pak javë mbushë 29 vjet, ndërsa deri më tani është deklaruar si beqare.

Image

Melihate Termkolli
Image

Njomza Emini

Nga LDK-ja ka pasur edhe tjera deputete beqare, si Melihate Tërmkolli e Njomza Emini që këtë legjislaturë nuk janë deputete të Kuvendit të Kosovës.

Nga PDK-ja janë deputetet Ganimete Musliu e cila si 40 vjeqare është një deputete beqare.

Image

Ganimete Musliu

Ndërsa deputetja më e vjetër e Kuvendit të Kosovës, Flora Brovina rreth 4 vite më parë ka mbetur e ve, pas vdekjes së bashkëshortit të saj, Ajri Begu.

Image

Flora Brovina

Poashtu, edhe deputetja Safete Hadergjonaj nga PDK-ja bën pjesë në grupin e deputeteve beqare.

Image

Safete Hadergjonaj

Nga Lëvizja Vetëvendosje, deputetja Saranda Bogujevci është beqare dhe është 34 vjeqare.

Image

Saranda Bogujevci

Nga AAK-ja, deputetja Time Kadrijaj është deputetja beqare në Kuvendin e Kosovës dhe ajo në shkurt ka mbushur plotë 54 vite.

Image

Time Kadrijaj

Nga PSD-ja deputetet Aida Dërguti e cila është 47 vjeqare,

Image

Aida Derguti

dhe Shqipe Pantina janë poashtu beqare, e cila është 45 vjeqare.

Image