Ja cila është libraria më e vjetër në të gjithë botën

Libraria “Bertrand” që ndodhet në Lisbonë të Portugalisë për herë të parë është hapur në vitin 1732.

Më saktësisht ajo është hapur para 283 viteve nga Piter Faur me qëllim që ajo të bëhej qendra e artit në Lisbonë si dhe skena kryesore intelektuale.

Me kalimin e kohës kjo librar u bë zinxhiri lidhës i rrjetit të librarive “Bertrand”, të cilat numërohen rreth 50 të  nëpër Portugali. Megjithatë vendi i librarisë nuk është i njëjnti si ai i vitit 1732, sepse më 1755 libraria e parë u shemb nga një tërmet që atëkohë goditi Lisbonën.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT