Ja çfarë duhet të dini për bishtajat

Bishtajat në përmbajtjen e tyre kanë amidon dhe kanë një ndikim të dukshëm në reduktimin e karbohidrateve, bishtajat kanë një rëndësi të veçantë përsa i përket mbajtjes së linjave.

Ato janë të njohura për vetinë e tyre për të mbizotëruar ndaj ngrirjes duke bërë që ato të keni një përdorim të gjërë dhe gjatë dimrit në gjellë e supa të ndryshme, por duke ditur që ushqimet e freskëta nuk kanë krahasim me ato të konservuara, rekomandohet të konsumohen të freskëta dhe në stinën e tyre.

Për përdorimin e bishtajave është e rëndësishme që të dimë, se cilët janë pjesët më të shëndetshme që përdoren.

Pjesët e përdorshme e saj janë, kokrrat e bizeles, por amvisat e vërteta i ziejnë të paqëruara, pasi kështu jo vetëm që bëhen më të shijshme, por marrim disa minerale dhe vitamina që nuk gjenen tek kokrrat e bizeleve.

Një mënyrë tjetër është se të gjitha bishtajoret, përmbajnë pra proteina të mira sidomos të dobishme për fëmijët që merren me sport. Gjithashtu, falë sasisë së madhe së fibrave, janë të këshillueshme për të luftuar kapsllëkun.

Ndërkohë një mënyrë e mirë është që bishtanjat ti përdorim si çaj, pasi ndihmojnë në uljen e trysnisë së lodhjes.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT