Izraeli nderon Ismail Kadaren me çmimin për letërsi (Video)

Shkrimtari i njohur botëror, Ismail Kadare është duke qëndruar në Jeruzalem këtë javë pasi që do të marr çmimin internacional për letërsi. Kadare i cili tash e sa vjet është kandidat për çmimi Nobel është një poetë dhe novelist i profilizuar, puna e të cilit është publikuar në më shumë se 30 gjuhë të huaja në mbi 40 vende të botës. I pyetur për ngjashmëritë ndërmjet hebrenjve dhe shqiptarëve, Kadare ka thënë se historia e tolerancës dhe miqësisë ndërmjet këtyre dy popujve janë disa prej tyre. Ai ka përmendur poashtu se gjatë holokaustit, shqiptarët kanë refuzuar që ë dorëzojnë hebrenjtë te nazistët. Që nga ajo kohë Izraeli dhe Shqipëria një vend mysliman kanë marrëdhënie të mira diplomatike.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT