Islamic Relies Kosova shënon ditën ndërkombëtare të fëmijëve

E themeluar nga Kombet e Bashkuara në vitin 1954, dita ndërkombëtare e fëmijëve, festohet çdo 20 Nëntor dhe synon të promovojë mirëqenien e fëmijeve kudo, si dhe të inkurajojë mirëkuptimin ndërmjet fëmijëve në gjithë botën.

Islamic Relief në Kosovë ka shënuar këtë festë me 150 fëmijë jetim nga Komuna të ndryshme të Kosovës.

Tashmë është viti i katërt që kjo festë është bërë traditë për Islamic Relief edhe në Kosovë. Performancat, lojërat e fëmijëve në qendrën e lojërave për fëmijë, duke përfshirë edhe ndarjen e tortës dhe dhuratave, si shenjë gëzimi dhe lumturie për fëmijët shërbyen për të rritur ndërgjegjësimin dhe për të promovuar të drejtat e fëmijëve. Aktivitete të tilla që kanë synim dhe qëllim promovimin dhe njohjen e të drejtave të fëmijëve janë prioritet i Islamic Relief kudo në botë.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT