Ish-këshilltari i kryeministrit Albin Kurti, Durim Berisha ka bërë një reagim për refugjatët nga Afganistani, ndërsa ka thënë se duhet të shihet nëse edhe kushtet ekzistojnë për strehimin e tyre në Kosovë.

Sipas Berishës, akomodimi, mbështetja dhe trajtimi i personave të ardhur nga Afganistani, mungojnë.

Berisha thotë se përkundër mbulimit nga mbështetja ndërkombëtare në aspektin financiar, Kosova nuk ka kushte për të pranuar refugjatë afgan.

Madje ai thotë se, mungojnë edhe pedagogë social dhe staf për trajtimin psikologjik e psikiatrik.

Postimi i plotë:

“Gatishmeria per te pranuar refugjatet nga Afganistani, perpos vullnetit te mire, duhet te matet edhe me ekzistimin apo jo te kushteve per pranimin, akomodimin, mbeshtetjen dhe trajtimin e personave te ardhur.

Aspekti financiar ndoshta do mbulohej nga mbeshtetja nderkombetare.

Mirepo hapesirat per akomodim, pedagoget social dhe stafi per trajtim psikologjik e psikiatrik te atyre personave mungon (raportet e institucioneve gjermane tregojne se rreth 75% e personave te zhvendosur bartin me vete çrregullimet psikologjike – duke pershire kosovaret e zhvendosur ne kohen e luftes)”.