Interesante: Lule e re në florën shqiptare, nuk gjendet askund në botë (Video)

Botanistët shqiptarë kanë shtuar një tjetër bimë në regjistrin e Florës shqiptare e cila nuk gjendet në asnjë vend tjetër të botës.

“Lulekëmbana Vezulluese” u zbulua në Malin e Tomorrit falë një bashkëpunimi me botanistë kroatë dhe italianë.

Profesor Doktor Lulëzim Shuka, një nga autorët e zbulimit, flet me radion Zëri i Amerikës në videon e mëposhtme, mbi lulen e zbuluar.

Profesori i Shkencave Natyrore, flet edhe për problemet e fundit që po shkakton dëmtimi i bimësisë në ekosistemin e disa zonave në Jug të Shqipërisë.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT