Që nga muaji maj në Kosovë  i pranishëm është varianti Delta i COVID-19. Origjina e këtij varianti thuhet të jetë në Indi.

Të dhënat në detaje rreth tij ka publikuar infektologu kosovar, Lul Raka

Ai përmes një shkrimi në Facebook ka thënë se virusi Delta prekë më së shumti personat e pavaksinuar.

Andaj u ka bërë thirrje kosovarëve që të mos mendojnë dy herë për ta marrë vaksinën anti-Covid, gjë që e ka vlerësuar si mënyrë të vetme për mbrojtje nga ky variant.

Efikasiteti i vaksinës kundër hospitalizimit të personave të sëmurë me variantin Delta, sipas tij, është 75% pas dozës së parë dhe rritet në 94% pas dozës së dytë.

Postimi i tij i plotë: