Infektologu Mehmeti: Qytetarët t’i shmangin grumbullimet, sidomos për festat e fundvitit

“Po shpresojmë që të mos kemi kësi lloj raste me këtë variant mirëpo është thuajse e pamundur t’i shmangemi, duhet edhe më tutje që t’i respektojmë masat”, ka thënë Mehmeti.

Ai këshillon qytetarët që të vazhdojnë t’i respektojnë masat e reja dhe t’u shmangen grumbullimeve e sidomos në hapësira të mbyllura duke pasur parasysh që po hymë në sezonin e festave të fund vitit.

“Frika është që tash jemi kah fundviti janë festa e Krishtlindjes dhe Vitit të Ri dhe vinë bashkatdhetarët prej vendeve të ndryshme, apeli im është që të ketë sa më pak grumbullime të njerëzve në ambiente të mbyllura dhe të respektohen vazhdimisht masat mbrojtëse”, ka thënë ai për Front Online.

Tash e disa kohë në vend janë një sërë masash kufizuese si ndalimi i grumbullimeve, dasmat dhe ahengjet e ndryshme janë të ndaluara e të tjera.

Mirëpo Ministria e Shëndetësisë po përballet me kërkesa të nga organizata si Shoqata e Gastronomëve dhe ajo e Hotelerisë që të lirohen këto masa.