I gatshëm për burg të përjetshëm nëse dëshmohet se e ka sulmuar Kuvendin (Video)

Zëdhënësi i Lëvizjes Vetëvendosje, Frashër Krasniqi, i cili është në burgim shtëpiak për më shumë se tre muaj, thotë me këmbëngulje se as ai e askush nga aktivistët e Vetëvendosjes nuk kanë gisht në sulmin ndaj Kuvendit për të cilin akuzohen.

Në një intervistë për Periskopi.com, ai thotë se Kadri Veselit nuk po i konvenon të zbardhet rasti i vrasje së dhunshme të Astrit Deharit, siç e quan ai.

Krasniqi flet për Demarkacionin dhe pjesëmarrjen e mundshme të Vetëvendosjes në Komisionin e ri të formuar nga gjeodetë i paralajmëruar nga Isa Mustafa, flet për zgjedhjet që beson se do mbahen shumë shpejt, dhe tregon për kë kanë vija të kuqe e kujt do ia mundësonin të ndryshonin.

Thotë se Dehari u vra në mënyrë të dhunshme nga shteti, se Kadri Veseli ose i ka kërcënuar ose premtuar diçka deputetëve që tërhoqën nënshkrimet për një seancë të jashtëzakonshme për rastin Dehari.

E pranon se me një seancë në Kuvend nuk do të arrinin asgjë në zbardhjen e rastit, por thotë se shtetet demokratike nuk duhet ta zaptojnë në këtë mënyrë Kuvendin.

Për Periskopin ai thotë se Kadri Veseli ka deklaruar se kanë bërë vetëvrasje edhe Arbënor edhe Astrit Dehari, madje edhe Prokuroria, e kjo nuk do duhej të thuhej pa përfunduar hetimet.

Krasniqi hetohet për terrorizëm. Vetëm një herë është marrë në pyetje nga Porkuroria, e cila rrallëherë po i shkon te dera.


 

Periskopi: Kadri Veseli në seancën e fundit tha se mund të mbahet një seancë ku do diskutohet për Astrit Deharin, pse mendon se tani po e pranon ai?

Krasniqi: Realisht Kadri Veseli nuk pranoi të mbahet seancë ku do te flitet për Astrit Deharin, po i pengon shumë. Ajo që e paralajmëroi më shumë ishte shprehje e inatit, për shkak se Kadri Veseli në seancën e fundit u demaskua tërësisht, ishte një shprehje e inatit gjoja do të mbajmë një seancë për të kuptuar se përse disa nga aktivistët po mbahen të arrestuar e disa jo. Është shumë interesante se si në Parlamentin Evropian, në zyrat e Parlamentit Evropian, në komisionet e Parlamentin Evropian në Strasburg diskutohet për rastin e Astrit Deharit, në OKB diskutohet për të, kurse Kuvendi i shtetit, në duart e të cilit ka vdekur dhunshëm Astrit Dehari nuk e mbanë një seancë të jashtëzakonshme, në fund të fundit jo për Astrit Deharin si aktivistët i Vetëvendosjes, por për një qytetar të Kosovës, për një student të Fakultetit të Mjekësisë i cili është arrestuar pa asnjë fakt dhe ka vdekur në institucionet që do të duhej të ishin më të sigurtat të shtetit të Kosovës. Kuvendi i Republikës së Kosovës nuk e bënë këtë seancë, bëhen 25 mijë nënshkrime të qytetarëve, Kuvendi nuk pranon me diskutu.

Pra, Kadri Veseli e ka shndërruar Kuvendin në një mekanizëm përmes të cilit ai krejt çka bënë është e promovon vetëm, dhe del herë pas here e mbanë ndonjë fjalim, po realisht Kuvendi  e ka humbur legjitimitetin e vet si përfaqësuesi i popullit. Cili është kuptimi me pas një Kuvend nëse asnjë peticion që është mbajtur nga qytetarët nuk është diskutuar në Kuvend, as peticioni për Demarkacionin, as peticionet e mëhershme, as peticioni tash për Astrit Deharin i cili peticion i mblodhi vetëm për dy ditë mbi 25 mijë nënshkrime, i cili tregon për sentiment shumë të madh në mesin e qytetarëve për këtë çështje.

Periskopi: Pse mendon se nuk po pranojnë të mbajnë seancë?

Krasniqi: Mendoj që ka disa arsye, por arsyeja kryesore që nuk pranojnë të mbajnë seancë për të diskutuar për Astrit Deharin është për shkak se Astrit ka vdekur në duart e shtetit i cili menaxhohet prej po këtyre njerëzve, dhe vdekja e tij e dhunshme dhe e dyshimtë, me shumë kundërthënie në raportet zyrtare, është përgjegjësi e shtetit të Kosovës. Dhe, për vdekjen e Astrit  Deharit duhet të japin përgjegjësi pikërisht këta njerëz që nuk po pranojnë me organizu seancë për të. Është interesante, jo vetëm që nuk po pranojnë me diskutu por edhe po kërcënojnë deputetët që kanë dhënë nënshkrime për të mbajtur seancë të jashtëzakonshme.

Kadri Veseli i ka shti në zyre deputetët që e kanë dhënë nënshkrimi, ata të pozitës, dhe pasi kanë dal nga zyra e Veselit ata i kanë tërhequr nënshkrimet për seancën e jashtëzakonshme. Pra, është një person këtu, sidomos një person , që është ka i pengon të diskutohet për Astrit Deharin, e ai person është Kadri Veseli. I cili, për me tepër në seancën e kaluar shpalosi një mori shpifjesh dhe gënjeshtrash, që e lëndojnë familje e Astrit Deharit, e edhe neve si shokë dhe shoqe të tij dhe gjithë qytetarët e Kosovës që janë prekur nga vdekja e dhunshme e Astrit, ai jep deklarata të tilla sepse është personi kyç që duhet të jap përgjegjësi për çka po ndodh në Kosovë bashkë me Isa Mustafën dhe Hashim Thaçin.

Periskopi: A po thoni që u ka premtuar diçka deputetëve që i kanë tërhequr nënshkrimet për mbajtjen e seancës për Astrit Deharin?

Krasniqi: Kadri Veseli funksionon me premtime dhe kërcënime, tash cilën e ka përdorur në rastin deputetëve që u tërhoqën në mënyrë shumë të paturpshme nga vet fjalët e veta dhe nga nënshkrimi për një seancë shumë të rëndësishme nga një seancë që ka të bëjë me drejtësi, me vet thirrje për drejtësi për vdekjen e Astrit Deharit, vet fakti që ata iu tërhoqën nënkupton se Kadri Veseli ose e ka përdorur karotën ose shkopin.

Periskopi: Çka prisni të arrini me këtë seancë?

Krasniqi: Fillimisht ne konsiderojmë se rasti i Astrit Deharit e shpërfaqi një fenomen shumë të madh që Lëvizja Vetëvendosje ka folur që shumë kohë: që në Kosovë nuk ka drejtësi, që në Kosovë shteti është i tillë i ndërtuar dhe menaxhohet në mënyrë të tillë sa që arreston, burgos të rinj e të reja pa asnjë fakt, pa asnjë provë, dhe i nxjerrë të vdekur nga burgu. Ky është shteti i Kosovës. Shtet që nuk e ofron as minimumin e drejtësisë për qytetarëve të vet, për rininë e këtij vendi e cila do të duhej ta trashëgonte një shtet shumë më të mirë se ky që po e trashëgojmë. Dhe ky lloj shteti, doli në pah, sidomos pas vdekjes së Astrit Deharit. Ne presim që ky shtet të ndërtohet në një mënyrë shumë më të drejtë dhe më të përgjegjshme karshi qytetarëve të vet, por kjo nuk është e mundur me këta politikanë në pushtet. Kështu që, me një seancë parlamentare ne nuk presim që do të rregullohet situata në Kosovë, mirëpo ky do të duhej të ishte minimumi që do të duhej të bënte Kuvendi i Kosovës për një qytetarë të Republikës që e përfaqëson ky Kuvend, i cili ka vdekur në duart e shtetit.

Kur flitet në Evropë, në Strasburg, pse mos të flitet në Kuvendin e Kosovës, sepse ky nuk ka qenë qytetar i asnjë shteti tjetër, ka qenë i Kosovës, Kosova duhet me fol sepse e ka humbur një qytetar në duart e institucionet që ish dashtë me qenë më i sigurti në vend. Prandaj, mendojmë se kjo seancë të ishte e rëndësishme, të diskutohet dhe të bëhet thirrje në mënyrë unanime edhe nga pozita dhe nga opozita për drejtësi në rastin e Astrit Deharit dhe për hetim të pavarur, sepse shteti tashmë është palë, nuk ka kuptim të kemi hetim nga shteti, ne e pamë sa kontradiktat i nxori shteti në këtë të ashtuquajtur hetim, këtu ka kuptim vetëm një hetim i pavarur, me hetues të cilët i cakton familja, dhe kjo lejohet me ligj, nuk e di pse po hezitojnë institucionet e Kosovës ta pranojnë këtë kërkesë shumë legjitime që e parasheh edhe Ligji i Kosovës.

Periskopi:  A ka diçka Vetëvendosje që planifikon ta shpalos në seancën e thirrur për Deharin e që nuk është thënë ende, e po ia kanë frikën kësaj?

Krasniqi: Krejt çka ka fol Vetëvendosje për Astrit Deharin, prapë nuk mjafton, gjithmonë kemi çka me fol për Astrit Deharin dhe për aktivitetin e tij, është e pamundshme në vazhdimësi të mos flasim për të.

Ne i kemi thënë të gjitha publikisht, nuk është problemi se kemi nevojë me i thanë publikisht, i kemi thënë çdo ditë, është shumë e rëndësishme me u shënu që Kuvendi i Kosovës ka diskutuar për këtë padrejtësi dhe me e vendos një precedent në këtë vend, që kur ndodh një rast i tillë kaq i padrejtë, kaq makabër, kaq i tmerrshëm, Kuvendi i Republikës së Kosovës është në krye të detyrës, për kurgjo tjetër, së paku për seriozitet dhe shqetësim që një gjë ka ndodhur në shtetin tonë.

Pse duhet me i pengu kjo Kadri Veselit? Gjithkund nëpër botë kur ndodh një rast që është një rast tragjik politik, nuk është vdekje e zakonshme, është politike, Astrit Dehari është mbajt në burg pa asnjë provë, pa asnjë fakt, për të vetmen arsye: që është aktivist i Vetëvendosjes. Kur ndodh një rast si ky në një vend demokratik, Kuvendi diskuton për këtë punë, madje japin përgjegjësi njerëzit, japin dorëheqje, e madje madje shkojnë edhe në burg. Normalisht kjo i pengon politikanëve në Kosovë, i pengon Kadri Veselit e edhe Isa Mustafës sepse janë vet përgjegjës.

Periskopi: Çka quani hetim të pavarur në rastin e Deharit, nga kush do formohej ekipi, nga kush do përzgjidheshin?

Krasniqi: Fillimisht është kërkesë e familjes Dehari, është kërkesë e Vetëvendosjes që në procesin e hetimeve dhe të shfaqjes së provave ose qasjes në to, të marrin pjesë edhe dy mjeko-ligjorët e përzgjedhur nga familja, këtë nuk e ka lejuar Prokuroria, dhe sinqerisht nuk e kuptoj pse. Nëse ata nuk kanë çfarë fshehin, nëse ata janë të gatshëm ti japin të ashtuquajtura prova që nuk e dimë sa janë autentike, tua japin mediave që janë të afërta me pushtetin, pse nuk duhet dy mjeko-ligjor profesionist me përvojë shumë të madhe nëpër vendet e Evropës me pas qasje te provat.

E dyta, familja e edhe Vetëvendosje kërkon që të krijohet një ekip e re hetuese, në të cilin do të marrin pjesë edhe hetues që caktohen nga familja, dhe po e them sërish se kjo lejohet me ligj dhe nuk e kuptoj pse po ju pengon institucioneve.

Ka modalitete të ndryshme, por e rëndësishme është që çfarëdo lloj ekipi që bëhet të lejohen edhe hetuesit e pavarur që caktohen nga familja, kjo parashihet, atëherë kur familja është e pakënaqur ose dyshon në ato që prezantohen kanë të drejtë të propozojnë hetues të pavarur, të cilët duhet ti pranojë shteti, që të marrin pjesë në procesin e hetimit.

Por, në vend që të ketë hetime, kemi deklarime të Kadri Veselit që del dhe thotë se Astrit Dehari paska ba vetëvrasje.

frasher krasniqi vetevendosje

Periskopi: Edhe Prokuroria e tha se vetëvrasje, madje mbajtën konferencë për këtë, si e vlerësoni punën e tyre?

Krasniqi: Veseli në seancën e fundit tha Astrit Dehari ka bërë vetëvrasje, madje tha se e dhe vëllai i tij, Arbënor Dehari ka bërë vetëvrasje e që nuk asnjë konkludim, asnjë konfirmim zyrtar që ndonjëri prej tyre ka bërë vetëvrasje.

Me këtë deklaratë të Kadri Veselit e kuptuam më në fund, tërësisht, se përse Nexhmi Krasniqi komandant i rajonit të Prizrenit ka dal fillimisht ka thënë se Astrit ka bërë vetëvrasje. Opsioni i vetëvrasjes është opsion me të cilin institucionet tona po duan me përmbyll këtë rast. Kadri Veseli po donë me përmbyll këtë. Kadri Veseli me shumë gjasa e ka shti edhe Nexhmi Krasniqin që është njeri i SHIK-ut në krye të Policisë, me u ngut me thanë që është vetëvrasje, e njësoj e kanë shti edhe Sylë Hoxhën me u ngut me thanë që është vetëvrasje ende pa përfunduar hetimet.

Nëse këta janë të sigurt që është vetëvrasje pse ju kanë bërë thirrje britanikëve që të hetojnë në Kosovë, nëse qenkan kaq të sigurt, por, këta kanë dashtë me mbyll këtë rast dhe na e dimë që pushtetet totalitare që drejtohen nga kriminelët si Kadri Veseli mbyllin shpesh raste të tilla, duke i paraqitur si vetëvrasje, ne e dimë si e kanë mbyllur rastin e Dino Asanajt i cili 15 herë pati therje me thikë.

Metoda të tilla janë përdorur shpesh nga pushtetet autoritare, se qysh një njeri i PDK-së, Nexhmi Krasniqi thotë se ka pas vetëvrasje, tani del obduksioni që thotë se s’ka qenë vetëvrasje por asfiksi, mungesë e frymëmarrjes. Më tutje, del deklarata e mjekës e cila e pa e para trupin e Astritit, që thotë se ka pasur puls dhe frymëmarrje, tash nëse ka vdekur nga asfiksia qysh paska pas ende frymëmarrje, ai që vdes nga asfiksia i ndalet fryma.

Më tutje, e kemi deklaratën e Sylë Hoxhës që thotë se të gjitha privat janë konfiskuar dhe janë të sigurta, të nesërmen dalin një pjesë e tyre, ato që u shkojnë për shtati versionit të pushtetit, dalin në mënyrë absolutisht jo ligjore dhe  të papranueshme për familjen, dolën në mediat e afërta me pushtetin.

Dhe e fundit, Prokuroria del me një raport ende pa u kry hetimet, e përmbyll rastin si vetëvrasje ndërkohë që Ministria e Drejtësisë i bënë thirrje britanikëve që të vijnë për hetime. Krejt këto kontradikta tregojnë që ky pushtet po do me fsheh diçka, këto tregojnë që ky pushtet po do me u ngut, me mbyll diqysh këtë rast, me u harru ky rast dhe mos me u diskutu më.

Qysh ka kuptim, në cilin vend në botë qohet kryetari i Kuvendit, njëri nga institucionet kryesore të vendit, edhe e konkludon si vetëvrasje vdekjen e Arbënor Deharit, vëllait të Astritit, kur asnjë raport i Policisë nuk e thotë atë, apo asnjë raport i mjeko-ligjorëve, e hetimet ende nuk janë mbyllur.

Ai ka konkluduar diçka, çka po dinë Kadri Veseli që po thotë se ka bërë vetëvrasje?, apo për të vetëvrasje po thojka diçka tjetër?.

Përderisa ai e quan vetëvrasje edhe vdekjen e Dino Asanajt, atëherë qytetarët e kanë vështirë me e kuptu këtë lloj për çka po flet ai. Prandaj frikësohen këta me diskutu në Kuvend.

Periskopi: Ju thoni që e ka vrarë shteti, mendoni që e kanë shtyrë drejtë vetëvrasjes apo e kanë bërë përmes dikujt?

Krasniqi: Nuk i di detajet, nuk kam marr pjesë në procesin e hetimeve, unë çka di është se Astrit Dehari ka hyrë në burgun e Prizrenit, pas asnjë provë, pa asnjë fakt është mbajt për 68 ditë për arsye politike, dhe unë e di që Astrit Dehari ka dal i vdekur nga ai burg në mënyrë të dhunshme qysh edhe e kanë konkluduar vet mjeko-ligjorët.

Astrit Dehari ka vdekur në duart e institucioneve të Kosovës. Mos me pas qenë Astrit Dehari në burg, sot do të ishte në mesin tonë, e Astriti ka qenë në burg vetëm pse ka qenë aktivist i Vetëvendosjes.

Sot e asaj ditë janë tre muaj, hala Prokuroria nuk ka prezantuar asnjë fakt apo provë domethënëse në lidhje me neve, e Prokurori del deklaron se po i pret rezultatet e Forenzikës. Testet e forenzikës neve na i kanë bërë para tre muajve.

Periskopi: Kur dhe sa herë ju ka marr në pyetje Prokurori?

Krasniqi: Na ka marr në pyetje vetëm një herë pas vdekjes së Astritit, sepse ne kemi të tilla institucione që duhet vetëm të ndodh diçka e madhe që pastaj këta të lëvizin me ba diçka. Herë tjetër nuk na kanë marr në pyetje, kësaj here vetëm pas presionit publik.

Ka vetëm një arsye pse nuk na kanë marr në pyetje e edhe pse e kanë mbajt Astrit Deharin në burg pa e marr në pyetje: sepse nuk kanë pas asnjë fakt dhe asnjë provë, nuk kanë pas çka me na marr në pyetje. Forenzika i vonon rezultatet sepse nuk ka asnjë lidhje, asnjë shenjë e gishtave apo lidhje të ADN-së tonë dhe atyre që janë gjetur në mjetet që është sulmuar Kuvendi.

Periskopi: A e mohon personalisht që ke të bësh me sulmin në Kuvend dhe a mohon që nuk e kanë bërë askush nga aktivistët e Vetëvendosjes?

Krasniqi: E mohoj, jo vetëm që mohoj por është thjesht fakt, nëse Prokuroria e Gjykata dalin me vetëm një fakt të vetëm, që cilido nga aktivistët nga ne që jemi të arrestuar, por edhe aktivistët të tjerë të Vetëvendosjes ka gisht në sulmin atëherë nga nesër le të më fusin në burg kurrë mos të më nxjerrin nga aty.

Asnjë fakt nuk e kanë, se përndryshe tu e pa zellin e tyre për të luftuar dhe burgosur aktivistët e Vetëvendosjes, moti e kishin bërë. Por si është e mundur që mua më kanë mbyllur në shtëpi e nuk vijnë Policia nga 10 ditë me pa a jam këtu. I kanë marr tre në paraburgim me arsyetimin se në liri mund ti ndikojnë dëshmitarët, mund të ikin dhe e dhe përsërisin veprën, e mua më kanë lënë këtu, edhe unë mund t’i bëjë të gjitha.

Unë mundem me ik, me përsërit sulme, unë mundem me dal, Policia nuk janë askund, cili është kuptimi që unë qenkam terrorist, po më lënë me një masë kaq të vogël të sigurisë, thjeshtë është persekutim i Lëvizjes Vetëvendosje, i cili ka kulmuar me vdekjen e Astrit Dreharit, që është e pafalshme, e paharrueshme dhe nuk kanë me na ndalë derisa të vihet në vend drejtësia.

Periskopi: Gjithçka filloi me Demarkacionin, po përmendet se brenda këtij vitit do dërgohet në Kuvend, cila është përgjigja që keni tash, ngase u kërkua një Komision i ri i përbërë nga gjeodetë?

Krasniqi: Përgjigja e Lëvizjes Vetëvendosjes, e besoj edhe e krejt opozitës, shpresoj  edhe atyre, është e qartë se nuk mund të ketë Demarkacion me Malin e Zi nëse Kosova humb qoftë edhe një metër katror të tokës së asaj, kjo është e papranueshme.

Marrëveshja që është nënshkruar nga Hashim Thaçi dhe Skender Hyseni nuk mundet me kalu në Kuvendin e Kosovës, nuk ka nevojë për fakte shtesë, thjeshtë nuk ka me kalu qysh nuk ka kaluar edhe deri tash.

Moskalimi i Demarkacionit me Malin e Zi i ka dëshmuar dy gjëra, e para që rezistenca qytetare kundër një projekti të dëmshëm me Kosovë kjo mund të ketë sukses, pra kur kemi vendosmëri, dhe e dyta tregon se kjo Qeveri ka nënshkruar diçka që nuk e ka ditë as çka po nënshkruan, dhe e ka bërë gjithë atë zhurmë, gjithë atë intervenim policor nga Vetëvendosjes për me mbrojt një marrëveshje për të cilën është bindur edhe vet se është e dëmshme. Sot kemi zyrtar të BE-së që po vijnë dhe po thonë se nuk bahet nami edhe me rishiku këtë marrëveshje. Kemi zyrtar ndërkombëtar dhe vendor që po tregojnë se kjo marrëveshje është vënë kusht për liberalizimin e vizave me kërkesë të vet kryeministrit dhe personave të tjerë të rëndësishëm në institucione.

Pra, krejt këtë zhurmë e kanë bërë për një marrëveshje të dëmshme, mirëpo ju ka hasur sharra në gozhdë, pikërisht për shkak të angazhimit qytetar dhe pikërisht për shkak të këtij angazhimi nuk do të mundemi me kalu këtë demarkacion.

Nëse ndryshohet Komisioni, nëse përfshihet opozita, nëse vijnë ekspertët e pavarur dhe e nxjerrin një marrëveshje të re e cila nuk e cenon territorin e Republikës së Kosovës, atëherë Lëvizja Vetëvendosje do të jetë e hapur për të nënshkruar, pranuar e të tjera.

Periskopi: A do jeni të gatshëm të jeni pjesë e Komisionit të paralajmëruar së fundmi në lidhje me Demarkacionin?

Krasniqi: Është shumë e rëndësishme me ditë kush do ta drejtoj atë Komision, kush do e krijoj, çfarë përbërje do të ketë, dhe kur të vjen konkretisht atëherë do të mund të vendosim nëse do marrim pjesë Në parim, ne jemi të gatshëm të shpalosim argumentet tona, të ofrojmë kontributin tonë profesional e politik që të vijmë te një marrëveshje e cila nuk cenon territorin e Republikës së Kosovës.

Qeveria është tërhequr nga Demarkacioni, këtë që po e thonë do e sjellim javën tjetër apo atë tjetrën, këto janë thjesht llafe të kota me të cilat Isa Mustafa po mundohet me e mbuluar dështimin e vet, me thanë që nuk kam dështu, Demarkacioni është ende në agjendë, por jo. Ajo mund të sillet në Kuvend vetëm atëherë kur të rinegociohet si marrëveshje.

Periskopi: Nëse të dyja palët jeni aq këmbëngulës, a i shihni zgjedhjet si zgjidhje?

Krasniqi: Është një problem i madh që po ndodh në Kosovë, e kjo është që e kemi një mazhorancë që nuk ka më legjitimitet popullor edhe pse i ka numrat në Kuvend, kanë dështu në shumë raste për shkak të reagimeve gjithëpopullore.

Duhet me shku në zgjedhje, është shumë indikative që këta nuk po dojnë me shku në zgjedhje, sepse e dinë që e kanë humbur shumicën e elektoratit, prandaj po dojnë me shty edhe pak, sa të munden, sepse ka pakënaqësi të madhe qytetare, e do detyrohet kjo Qeveri me shku në zgjedhje.

Periskopi: Meqë zgjedhjet po thua se do të vijnë me kë do bëni koalicion parazgjedhor  e me kë pas zgjedhor?

Krasniqi: Lëvizja Vetëvendosje ka treguar edhe më herët që ne e konsiderojmë që nuk do të ishte pushtet për ndryshim të kësaj gjendje, një pushtet brenda të cilit do të merrte pjesë edhe PDK-ja, e cila e ka kapur shtetin dhe çdo instancë ekonomike, drejtësinë etj. Nuk mundesh me ndryshu gjendjen në Kosovë pa e larguar PDK-në nga pushtet, dhe nuk mundesh me ndryshu gjendjen në Kosovë nëse bashkëpunon me LDK-në që drejtohet nga Isa Mustafa i cili ka bërë gabime dhe dëme të pafalshme për Kosovën. Vetëvendosje, kur të ofrohet data e zgjedhjeve do të vendos edhe rreth koalicioneve dhe bashkëpunimeve, normalisht që për të gjitha këto vendos anëtarësia me referendum të brendshëm.

Vetëvendosje do të jetë e hapur për të gjithë ata që janë të gatshëm në mënyrë të sinqert që ta ndryshojnë këtë realitet të padrejtë në Republikën e Kosovës, kushdo që është i gatshëm për një shtet me zhvillim ekonomik, me mirëqenie sociale, me sovranitet, pa krim pa korrupsion, dhe shtet që nuk fal territore apo shtet, me të tillë jemi të hapur. Normalisht që kemi kriteret apo kërkesat tona por kjo çështje vendoset sa më afër zgjedhjeve.

Periskopi: Edhe nëse PDK-ja bëhet kaq e sinqert?

Krasniqi: E thamë që PDK-ja duhet me shku në opozita, përndryshe Kosova nuk çlirohet nga kriminalizimi i institucioneve që ka ndodhur në vendin tonë.

Periskopi: Për LDK-në a vlen e njëjta?

Krasniqi: Me LDK-në e Isa Mustafës që drejtohet nga ai, prapë kemi vija të kuqe. Një LDK që eventualisht do të reformohej duke ndryshuar drejtimin e saj, duke ndryshuar këtë nomenklaturë e cila e ka kap vet LDK-në e po e qon çdo herë e më afër PDK-së, e po ja përshtat interesave të PDK normalisht që është vështirë bashkëpunimi./Intervistoi: Teuta GASHI

- Advertisement -

MË TË FUNDIT