Hyseni: Rezultate të dobëta në luftën kundër trafikimit me qenie njerëzore

Ministri i Punëve të Brendshme, Skënder Hyseni, ka thënë se Kosova nuk ka shënuar asnjë progres në luftën kundër trafikimit me qenie njerëzore.

Hyseni këto deklarata i ka bërë gjatë takimit që ka mbajtur sot me përfaqësues të sigurisë të komunave të rajonit të Prishtinës.

Situata me luftën kundër trafikimit me qenie njerëzore sipas ministrit Hyseni është e njëjta sikurse vitin e kaluar dhe ashtu siç edhe kishte raportuar Departamenti Amerikan i Shtetit.

Hyseni tha se duhet punuar më shumë tek përdorimi i drogës tek të rinjtë e sidomos tek moshat e reja.

Edhe në Prishtinë, Hyseni përmendi luftën ndaj terrorizmit që sipas tij është situatë për të cilën duhet krenuar.

Lidhur me këtë çështje sipas Hysenit është bërë një punë e mirë nga institucionet e sigurisë por edhe nga bashkësitë fetare.

Mirëpo ai theksoi se pavarësisht rezultatit të kënaqshëm kjo çështje nuk duhet të neglizhohet sepse siç tha ai “sepse në sulmet terroriste nuk ka garancion, sepse nuk ka indikacione por institucionet e sigurisë dhe inteligjencës po bëjnë të pamundurën por asgjë nuk siguron që të ketë siguri 100 për qind.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT