Historia e vajit të kanabisit: Ky është njeriu që e zbuloi ilaçin për shërimin e kancerit

Nuk do të kalojë shumë kohë dhe emri Rick Simpson do të jetë i njohur për të gjithë botën.

Rrugëtimi i Rick për të zbuluar ilaçin kundër kancerit kishte filluar në vitin 2003. Në atë vit, Rick ishte diagnostikuar me kancer të lëkurës dhe kishte kancer në tri vende në trupin e tij, dy në fytyrë dhe një në qafë, transmeton Telegrafi.

Vendimi i Rick për t’u ballafaquar me kancerin kishte qenë hapi drejt ndryshimit të botës!

Pasi që nuk kishte pasur shumë fat me operimin, Rick kishte vendosur të provojë diçka më ndryshe. Për thuajse një vit, Rick kishte qenë duke e marrë vajin nga lulet e kanabisit dhe duke e përdorur atë.

Ai kishte qenë duke e përdorur vajin për arsye tjera shëndetësore, mirëpo diagnoza e kancerit i kishte rikujtuar diçka dhe i kishte dhënë një ide. Ai kishte rikujtuar një emision të radios që e kishte dëgjuar pothuajse para 30 viteve, ku në atë emision ishte thënë se Universiteti i Virginias e kishte zbuluar se kanabionidi në THC-në e kanabisit mund të vriste kancerin te minjtë.

Ai kishte menduar se nëse kanabisi e vret kancerin te minjtë, patjetër që do ta vrasë edhe kancerin e tij.

Vendimi i tij kishte qenë të përdorë vajin e kanabisit për të shëruar kancerin e lëkurës dhe pas katër ditëve përdorimi, kanceri ishte larguar! Vaji i kanabisit ia kishte shëruar kancerin!

Rick kishte provuar t’u tregojë doktorëve, por ata nuk ia vinin veshin. Ai kishte shkuar edhe te organizatat e ndryshme të kancerit dhe kishte provuar të fitojë ndihmën e tyre, por askush nuk e kishte mbështetur në këtë shpikje, transmeton Telegrafi.

Në këtë pikë, Rick kishte vendosur që gjithçka është në duart e tij. Ai kishte filluar të mbjellë kanabis në tokën e tij dhe ta prodhojë vajin e kanabisit, të cilin ia  kishte dhuruar falas çdokujt që kishte nevojë.

Edhe pasi që shtëpia i ishte bastisur dhjetëra herë dhe ia kishin konfiskuar mbi 2.600 lule kanabisi, ai nuk ishte dorëzuar!

Në vitin 2008, regjisori i quajtur Christian Laurette, e kishte publikuar dokumentarin e historisë së Rick Simpson. Dokumentari ishte shikuar me miliona herë dhe kishte ndihmuar miliona njerëz anembanë botës.

Rick ka shëruar personalisht mbi 5.000 njerëz, ndërsa miliona tjerë e kanë shëruar vetën, pasi që e kanë dëgjuar historinë e tij. /Telegrafi/

- Advertisement -

MË TË FUNDIT