Gruevski: Nuk dua të jap dorëheqje dhe as qeveri kalimtare

Lideri i VMRO-DPMNE, Nikola Gruevski menjëherë pas publikimit të “bombës” nga lideri i LSDM-së për emrin, u shfaq në lajmet e TV Sitel, ku thotë se incizimet janë të prerë dhe ngjitura. Ai për protestën e VMRO-DPMNE tha se do të ndryshojë vendndodhjen e mbajtjes ose para qeverisë, për shkak se LSDM-ja nuk ka pranuar të rivendoset për disa orë.

‘Dorëheqja nuk do të japë, as qeveria kalimtare nuk do të ketë. Unë kam një detyrim për të gjetur një zgjidhje dhe ajo do të jetë, edhe pse Zaevi me skenarët e tij dëshiron, nëse unë do të jepja dorëheqje do të isha një frikacak’, tha Gruevski.
Ai mes tjerash tha se partia e tij është nëntë vite në qeveri, në qoftë se do të kishte dashur ta ndryshonte do e bënte deri më tani.

“LSDM-ja është ajo që ndryshoi emrin, prej vitit 1994, bëri ndryshimi, pranojë që të thirret FYROM, në mënyrë që ajo korrespondon me dispononim e sotëm të Zoran Zaev. Kjo është një përpjekje për të manipuluar qytetarët, dështoi se nuk arritur atë që ka dashur me prerjen e materialeve të krijuara.

Tek incizimet bëhet fjalë për shkëmbimin e pikëpamjeve. Ai ka dashur të thoshte që ne kemi pasur bisedime mbi emrin-normale është për të biseduar për të. Unë dhjetë herë jam takuar me Papandreun, kemi pasur shumë teste, shpesh janë përdorur dhe gjëra të tilla si kjo, le të shohim se si kjo do tu përgjigjet.

Për identitetin falënderoj Zaevin-dëgjohet Jolevski ku kërkohet për të zgjidhur zgjidhjen e identitetit në Kombet e Bashkuara” , tha mes tjerash Gruevski./Ineksonline

- Advertisement -

MË TË FUNDIT