Gjykata merr këtë vendim ndaj Skender Krasniqit që dyshohet se vrau të birin në Prishtinë

Gjykata Themelore në Prishtinë ia ka caktuar masën e paraburgimit në afat prej një muajsh Skender Krasniqi i dyshuar për vrasjen e djalit të tij, Albert Krasniqi.

Gjykata njofton se i pandehuri akuzohet për veprat vrasje e rëndë dhe posedim të paautorizuar të armës.

“Gjykata Themelore në Prishtinë ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore në Prishtinë për caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurit S.K. për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprat penale Vrasje e rëndë nga neni 173 paragrafi 1 pika 1.3 dhe Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të pa autorizuar të armëve nga neni 366 paragrafi 1 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës”.

“Të pandehurit S.K. gjykata i ka caktuar masën e paraburgimit në kohëzgjatje prej 1 (një) muaji, pasi që e njëjta ka konstatuar se janë përmbushur kriteret në bazë të nenit 187 paragrafi 1 nën paragrafi 1.1 dhe 1.2 pika 1.2.2 dhe 1.2.3 të KPPRK-së”.

“Gjyqtari i procedurës paraprake ka vlerësuar se masa e paraburgimit është masë adekuate për zhvillimin e papenguar në këtë çështje penale, pasi që ekzistojnë rrethanat që tregojnë rrezikun se po të gjendet i pandehuri S.K. mund ti asgjësojë, fsheh, ndryshoj apo falsifikoj provat e veprës penale duke ndikuar në dëshmitarët, të cilët janë familjarë të të pandehurit, po ashtu duke marrë parasysh mënyrën dhe rrethanat në të cilat dyshohet se është kryer vepra penale, tregon rrezik se nëse i pandehuri do të gjendet në liri ekziston rreziku se do të pengohet rrjedha e procedurës penale”, thuhet tutje në njoftim.

Të mërkurën rreth orës 17:00. dyshohet se Skender Krasniqi në parkingun e ndërtesës ka vrarë djalin e tij, i cili ka vdekur në vendin e ngjarjes.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT