Gjobitet Amazon

Shitësi me pakicë online Amazon po përballet me një gjobë prej $ 350,000 (£ 247,000) për shitje kimikatesh të rrezikshme që kanë sjellë plagosjen e punëtorëve të dorëzimit. Administrata e Aviacionit Federal të SHBA (FAA) propozoi gjobën, duke akuzuar firmën se ka shkelur rregullat duke dërguar një fshesë gërryese nga ajri.

Nëntë punonjës UPS u ankuan për djegiet pas trajtimit të pakos pasi substancat kishin rrjedhur, tha autoriteti. Amazon tha se do të punojë me FAA për të përmirësuar proceset e saj.

Sipas autoritetit, Amazon ka dërguar një pako që përmban një enë me elementë kimikatë, në të cilën shkruhej “Amazing! LIQUID FIRE” nga Kentucky në Kolorado nëpërmjet UPS në tetor 2014, raporton TechSot.Al.

“Ndërsa transportohej, disa Liquid Fire patën rrjedhje nëpër kuti. Nëntë punonjës UPS të cilët patën kontakt me kutinë raportohet të kenë patur një ndjesi djegie dhe janë trajtuar me një lavazh kimik,” tha FAA.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT