Gjermanët ruajnë ende 13 miliardë marka të vjetra

Berlin, 26 dhjetor-Gjermanët, 13 vjet pas heqjes së markës dhe zëvendësimit me euron, ende mbajnë të fshehura rreth 13 miliardë  marka, që janë 6.1 miliardë bankënota, bëjnë të ditur mediat gjermane.

Sipas një studimi të kryer për Postbank, shumica e gjermanëve nuk mund të ndahet nga marka për arsye sentimentale dhe 74 për qind thanë se ata i mbajnë si “copë kujtimesh”, 24 për qind e tyre thanë se i ruajnë për arsye të vlerës, 22 për qind thonë se ata thjesht monedhat e vjetra harruan për t’i zëvendësuar me euron.

“Bundesbank” gjermane pa kufizime vazhdon zëvendësimin e parave të vjetra me euro.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT