Gjenerali i UÇK-së, jep gjak për popullin e vet

SHKRIM OPINIONIST NGA ERALD SELCA:

Gjenerali i UÇK-së dhe Deputeti Lahi Brahimaj jep Gjak për popullin e Kosovës. Njëra prej figurave më eminente të Luftës së Lavdishme të UÇK-së Gjeneral Lahi Brahimaj, është shembull i atdhetarit të madh ,humanistit të devotshëm dhe njeriut që terë jetën e tij është pranë popullit shqiptar qoftë me armë në dorë nga të parët ,qoftë me mbrojtje avokati luftës qoftë me politikë si politikan i ndershëm dhe i cili është zë i vlerave gjithnjë .
Lahi Brahimaj shquhet përtej luftës dhe politikes ,edhe për anën e tij humane njerëzore tregojnë shumë ish luftëtar të UÇK-së që kur bartnin armë teshat e veta dhe çizmet i hiqte e ua jepte të rinjëve liridashës ishte motiv frymëzimi dhe një Gjeneral në kuptimin e vërtetë të fjalës .
Me qindra herë në Gjakovë gjimnazist kur ishte mandej në vitet e luftës sonë në vitet 1997-1999 Lahiu ky burrë i nderuar dha gjak për të shpëtuar jetë për luftëtaret e plagosur vijave të frontit me okupatorin barbar serb .
Dhe pas lufte sa ishte Gjeneral në TMK me ushtaret e tij në dhjetra aksione dha gjak ,pas viteve të Hagës ku u mbajtë padrejtesishtë ai Ramushi Idrizi dhe ku dolen fitimtar ,sot pas shumë vitesh deputeti i nderuar i AAK-së dhe popullit Lahi Brahimaj dha gjak në qendrën e transfuzionit për të shpëtuar jetë fëmijesh ,grash shtatezenash të moshuarish me Grupin e tij parlamentar .
Ky gjest human i tij duhet shërbejë edhe për të tjerë politikan ,edhe për ne popullin që të jemi sa më solidar me njërezor që ne të dhurojmë gjak dhe shpëtojmë jetë njerëzore .
Lahiu me modestinë e tij punën e tij aktivitetet e tij po fiton simpati akoma më të madhe mbarëkombëtare ,dhe duhet cekur se rrogën e dhjetorit e ndau me ne shokët e luftës, fëmijët tanë mendoj edhe për ne edhe mendon e ndan kafshatën ky me disa mërgimtarë e idealista cfarë meritojn respekt madh . Lahiu është  thjeshtë i popullit .

- Advertisement -

MË TË FUNDIT