Gecaj: Kush ua preu teshat Bulliqit dhe Isufit!

Zëvendësministri i Administrimit dhe Pushtetit Lokal, Bajram Gecaj ka komentuar deklaratën e kryetarit të ASHKA-ut, Hivzi Islamit i cili demantoi Shpejtim Bulliqin dhe Florim Isufit lidhur me Demarkacionin.

Gecaj përmes një postimi në Facebook ka thënë se mbetet enigmë se pse Bulliqi dhe Isufi kanë ndryshuar mendjen për kufirin, pra kush ua preu teshat!.

Postimi i plotë:

KUSH UA PREU TESHAT BULLIQIT DHE ISUFIT
Kryetari i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës, Hivzi Islami, në një punim të tij sjell harta të ndryshme [fotot e mëposhtme 1-4] në të cilat janë thirrur dhe i kanë bazuar përfundimet e tyre shkencore më të hershme Shpejtim Bulliqit dhe Florim Isufit [të dytë ish-studentë të tij]. Që të gjitha ato punime pa përjashtim kanë qenë në përputhje të plotë me vijat e shënuara kufitare të Komisionit Shtetëror. Mbetet enigmë pse ata sot kanë ndryshuar mendjen për kufirin; pra, kush ua preu teshat! Për më keq, disa nga këto punime të këtyre autorëve, sipas Akademikut Islami, kishin edhe elemente plagjiature. I zhgënjyer me këtë qasje, Prof. Islami për krejt këtë ka një përfundim: “Kur këtu janë në gjendje të spekulojnë aq shumë, pse mos të gënjejnë edhe për kufijtë!”…
Gjithashtu, gjatë viteve 2000-2002, Florim Isufi ishte përgjegjës për përgatitjen e Atllasit të Kosovës nga HCIC [fotot e mëposhtme 5-8]! Si ndodhi që edhe në këtë rast Florim Isufi mos të ishte në dijeni se Bjelluha dhe Çakorri kishin mbetë jashtë kufirit të Kosovës? Pse atëherë nuk e ngriti fare zërin për këtë çështje, ndërsa që tani [me “teshat e reja”] është aq i zhurmshëm?

- Advertisement -

MË TË FUNDIT