FSSHM: Rriten kuotat për barna të recetave për 80 milionë denarë

Me qëllim për të siguruar barazi në rishpërndarjen e këtyre fondeve, Fondi i Shëndetësisë ka vendosur të bëjë ndryshime në rregullat mbi kuotat duke futur një rritje lineare dhe kuota minimale të garantuara, transmeton Telegrafi Maqedoni.

Për 80 milion denarë shtesë janë rritur fondet të caktuara për kuotë për barnat me recetë. Qëllimi është që të sigurohet barazi në rishpërndarjen e këtyre fondeve, Fondi i Shëndetësisë ka vendosur të bëjë ndryshime në rregullat mbi kuotat dhe duke futur një rritje lineare dhe kuota minimale të garantuar.

Domethënë, nga një total prej 776 barnatoreve, ku aktualisht ka një kontratë aktive, dhe te 742 barnatore duhet të rritet kuota, e cila do të marrë rritje shtesë prej 26 mijë denarë në muaj deri në fund të këtij viti, informojnë nga Fondi i Sigurimeve Shëndetësore.

Me shtesën rreth 80 milionë denarë, buxheti për barnat me recetë nga aktualisht 2.46 do të rrit në 2.55 miliardë denarë.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT