Shala e Bajgorës shquhet për numër të madh të fshatrave, të cilat shtrihen në një teren malor dhe që kanë bukuri përrallore. Një ndër këto fshatra është edhe Kutllovci në Kosovë, i cili sot pothuajse është i pashkelur.

40 shtëpi sa kishte dikur, sot kanë mbetur vetëm muret e zbrazura dhe bukuritë e natyrës, të cilat kanë mbet të pikturuara si në letër, pa i shkelur njeri. Isuf Abazi është banori i vetëm i cili kthehet në këtë fshat për t’i kullotur 300 dhi.

“Janë afër 300 krerë. Zgjohem në ora 6:00 dhe i mjelim e dërgojmë qumështin në baxho. Ndërrohemi më vëllain kohë pas kohe. E kemi biznes familjar”, -shprehet Isuf Abazi për RTV Dukagjinin.

Të ngjitësh përgjatë bregoreve e vetmja gjë që dëgjon është tingulli i flladit të lehtë dhe cicërimat e zogjve që kishin mbuluar fshatin e braktisur.

Përveç pamjes përrallore, nga ky fshat shihet e pothuajse e tërë Mitrovica. Isuf Abazi thotë si dikur në këtë fshat kishte plotë gjallëri, por pas lufte fshati u braktis.

“Kemi jetuar deri në luftë. Kemi qenë rreth 40 shtëpi. Ne jemi marrë me bujqësi ndërsa prindi ka punuar në Trepçë, por pas lufte jemi shpërngulë”, deklaroi Abazi./Gazeta Sinjali/