Frymëmarrja e ngadalshme, bën që të shijoni më shumë ushqimin

Ushqimi juaj do të shijoj më shumë, po që se merrni frymë qetë dhe ngadalë.

Hulumtues nga Pen State dhe Universiteti i Jalës, ka zbuluar se frymëmarrja e ngadaltë, bën që të merren me ushqim më shumë grimca, të cilat rrisin aromën dhe shijen.

Kur përtypet ushqimi, shumë grimca hynë në zgavër dhe në pjesën ku hyn ajri.

Ajri që hyn nga hunda, krijon një rrethojë, duke bërë që ato të mos shkojnë në mushkëri.

Ky ajër i merr këto grimca dhe i dërgon në kanalin nasal, të cilat më pas detektohen nga shqisa e të nuhaturit.

Shpejtësia e frymëmarrjes, i kontrollon këto grimca.

Varësisht se si merrni frymë kur ushqeheni, e vëreni më mirë atë që jeni duke e ngrënë.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT