FMN thotë se lufta në Ukrainë do të ketë ndikim të rëndë në ekonominë globale

Lufta në Ukrainë tashmë po rrit çmimet e energjisë dhe grurit dhe do të ketë një “ndikim të rëndë” në ekonominë globale, tha Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN).

FMN-ja tha se priste të sillte kërkesën e Ukrainës për 1.4 miliard dollarë në bordin e saj për miratim që në fillim të javës së ardhshme.

Në një deklaratë, huadhënësi global tha se lufta kishte dërguar një valë prej më shumë se 1 milion refugjatësh në vendet fqinje dhe shkaktoi sanksione të paprecedentë ndaj Rusisë.

“Ndërsa situata mbetet shumë rrjedhëse dhe perspektiva është subjekt i pasigurisë së jashtëzakonshme, pasojat ekonomike janë tashmë shumë serioze. Lufta e vazhdueshme dhe sanksionet e lidhura me to do të kenë gjithashtu një ndikim të rëndë në ekonominë globale,” tha FMN.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT