File pule me susam

Përbërësit:
• 1 kg mish i bardhë pule
• Pak lëngë limoni
• vegete
• 1 vezë
• Pak miell
• Susam+galete(prezle)

Përgatitja:
Mishi i bardhë prehet në shirita të gjatë me atë trashësi që është. Laget me lëng limoni, kriposet, i hidhet vegeta dhe lihet të qëndroje 20 minuta. Pasi të ngrohet vaji për fërgim, merren shiritat e mishit dhe kalohen së pari në miell, pastaj në vezën e tundur, e me tutje në susam të përzier me prezle dhe hidhet në tigan të fërgohet.

Pas pjekjes, i hedhim në letër kuzhine që ta thithë yndyrën e tepërt.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT