Myslimanët në të gjithë botën kanë festuar Kurban Bajramin, një prej datave më të rëndësishme në kalendarit islam ndërkohë që miliona pelegrinë kane kryer ritet e Haxhit në Arabinë Saudite gjate tre ditëve të fundit.

Ritet e faljes se Bajramit i kanë  kryer besimtarët në Afganistan, duke shpresuar që në vendin e tyre të mbizotëroje në të ardhmen paqja.

Ndërsa në Libi, myslimanët kanë festuar në xhami dhe sheshe të ndryshme, festën e shenjtë. Myslimanët therin në këtë ditë bagëti dhe ia shpërndajnë mishin të varfërve. /top channel/