Ferdonije Qerkezi, heroina e luftës së Kosovës nga qyteti i Gjakovës, e cila humbi burrin dhe katër djemtë e saj nga forcat serbe, më 1999-ën ka mirëpritur rifillimin e bisedimeve ku temë e mundshme mund të jenë edhe çështja e të pagjeturve.

“Pa bisedime asgjë nuk mund të bëhet. Me bisedime mund të bëhet diçka”, deklaroi për RTV Dukagjinin, nëna nga Gjakova.

Zonja Qerkezi pret nga qeveria e re të bëjë më shumë për fatin e pagjeturve duke mos e mohuar edhe kontributin e qeverive paraprake.

Djali i madh dhe i vogël i nënës nga Gjakova janë gjetur, derisa bashkëshorti dhe dy djem tjerë ende nuk janë gjetur.

“Shpresoj se një ditë do të gjendet edhe bashkëshorti dhe dy djemtë tjerë dhe djemtë e të gjitha nënave të Kosovës”, është shprehur tutje Ferdonija.

Qerkezi thotë se shtëpia aktuale do të bëhet muze për t’iu treguar brezave atë çfarë ka bërë Serbia në Kosovë.