Fasulet bëjnë mrekulli

Nëse mendon për ushqime me fibra, proteina dhe antioksidues juve sigurisht menjëherë ju shkon mendja tek mishi, frutat dhe ushqimet e plota, epo mendo më shumë – fasulet ofrojnë që të triat në një pako.

Fasulet janë ushqim mrekullibërës. Ulin kolesterinën, rregullojnë sheqerin në gjak dhe prodhimin e insulinës, ndihmojnë shëndetin e traktit digjestiv (tretjen) dhe mbrojnë kundër kancerit.

Nëse mendon për ushqime me fibra, proteina dhe antioksidues juve sigurisht menjëherë ju shkon mendja tek mishi, frutat dhe ushqimet e plota, epo mendo më shumë – fasulet ofrojnë që të triat në një pako.

Për këtë edhe fasulet bëjnë pjesë në listën e ushqimeve më të shëndetshme.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT