FAK-u “përçan” shtetin e Kosovës

Deklaratat e kryeministrit të Kosovës, Isa Mustafa se Forcat e Armatosura të Kosovës (FAK) nuk do të shkojnë në pjesën veriore pa marrëveshje me NATO-n është kundërshtuar nga presidentja, Atifete Jahjaga, e cila ka thënë se FAK-u do të veprojë në bazë të Kushtetutës dhe ligjeve të Kosovës.
 Ndërkohë, që edhe më i ashpër ka qenë reagimi i komandantit të Forcave të Sigurisë së Kosovës, Rrahman Rama, i cili ka thënë se FAK-u nuk ka nevojë të kërkojë leje nga NATO-ja për të shkuar në veri. Sipas Ramës  ushtria e ardhmshe e Kosovës do të veprojë në bazë të nevojave që paraqiten në terren.

Ndërsa eksperti i çështjeve të sigurisë, Avni Islami ka thënë për Zëri se mosshkuarja e ushtrisë në pjesën veriore nënkupton që Kosova nuk ka sovranitet të plotë, megjithatë, ai ka thënë se situata politike në veri të vendit e pamundëson shkuarjen e FAK-ut atje. Po, sipas tij, kryeministri Mustafa nuk është dashur të japë atë deklaratë në këtë kohë.

“Duhet të potencohet se çdo shtet duhet t’i ketë tri elemente: popullin, territorin dhe sovranitetin. Dhe një vend në të cilin ushtria e tij nuk shtrihet në tërë territorin e tij, atëherë nuk mund të thuhet se ai shtet ka sovranitet të plotë. Deklarata e kryeministrit, Isa Mustafa, pastaj deklarata e komandantit të FSK-së ishin paksa kontradiktore. Megjithatë, duhet të thuhet se deklarata e Mustafës është korrekte, pasi ashtu është situata aktuale, por momentalisht nuk do të duhej të deklarohej në atë mënyrë”, ka thënë Islami.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT