Facebook ju njeh fytyrën edhe nëse e keni të mbuluar

Një numër kompanish kanë zhvilluar software fotosh për njohjen e fytyrës, por çfarë ndodh kur fytyra juaj është pjesërisht e fshehur? Po në qoftë se është e mbuluar plotësisht? Laboratori i inteligjencës artificiale në Facebook zhvilloi një algoritëm që përdor karake përbashkëta me të dhëna të tjera.

Në vend të përdorimit të tipareve të fytyrës, programi mund të identifikojë njerëzit duke përdorur gjëra të tilla si stili i flokëve, pozimi, veshja dhe lloji i trupit.

Natyrisht, një mjet si ky mund të japë një dorë në një aplikacion fotosh si Facebook Moments apo edhe programe të ringritura të Google. Megjithatë, ajo gjithashtu ngre pyetjet lidhur me privatesnë, kur ju mund të identifikoheni në një fotografi edhe nëse fytyra juaj është e fshehur, veçanërisht në qoftë se jeni duke u përpjekur të mbetet e fshehur me qëllim, raporton techsot.al

- Advertisement -

MË TË FUNDIT