Enver Hasani: Kosova u mashtrua në demarkacionin me Malin e Zi (Video)

Profesori i të Drejtës Ndërkombëtare, Enver Hasani, është i bindur që pala malazeze e ka mashtruar me harta palën kosovare gjatë bisedimeve për caktimin e vijës kufitare ndërmjet këtyre dy shteteve.

Hasani, i cili ka qenë kryetar i Gjykatës Kushtetuese të Kosovës deri vitin e kaluar, tha gjatë emisionit “Jeta në Kosovë” se detajet e këtij mashtrimi i ka të qarta.

“Nëse thua kufijtë republikanë në kuptim Serbinë dhe Malin e Zi është gjë tjetër në krahasim me nëse thua në Çakorr, siç e thotë procesverbali, se kufiri është i njëjti me atë të viteve 1922, 1929, 1933. Në ato vite, Mbretëria Jugosllave ka qenë shtet unitar dhe i ka pasur 33 rajone që nuk kanë lidhje me asnjë fazë të mëvonshme të zhvillimit të asaj Jugosllavie. Pastaj janë bërë nëntë ‘banovina’…”, tha ai.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT