Emocionuese, mësuesja nga Skenderaj shkruan poezi për ditëlindjen e nxënses së ndjerë

Kthimi nga shkolla për Elona Sylen ishte fatal pasi një makinë e goditi për vdekje. Pas afro një muaji që Elona la këtë botë, mësuesja e saj Anita Veliqi-Gashi ka shkruar një poezi për nxënsen e saj, pikërishtë në ditëlindjen e Elonës së ndjerë më 17 dhjetor.

Nxënses Elona Syla

 

Përfundova mësimin

U nisa për shtëpi

Pasi qëndrova pak

Më erdh një telefonat

 

Një nxënëse nga klasa ime

E kish shkel makina

Në dalje të qytetit

Te fshati Klinë

 

Fillova t’i thërrisja

Prindërit me radhë

Fëmijët nga shkolla

A kishin ardh

 

Më vonë e kuptova

Më thanë që është Elona

Mu mbushen sytë me lot

E nuk mund të besoja

 

Telefoni im asnjë çast spushonte

Të gjithë duke më pyetur

E shpresa na mbante

 

Pasi mora lajmin

Elona ndrroi jetë

Nuk mund të besoja

Thoja s’është e vërtetë

 

Shpirti më qante

Zemra më dhimbte

Ti ndrrove jetë e në zemren time

U ngul një shigjetë

 

Mblodha forcën time

Ta ngasja makinen

Lotët nuk më ndalshin

Për Elonen time

 

Shkova në klasë

Me zemër të thyer

Çfarë t’u them nxënësve

Për shoqen e tyre.

 

Pasi i shikova

Shpërthyen në vaj

S’dilte zë nga goja

Nuk mund t’i ngushlloja

 

Sot nga klasa jonë

Na u nda një lule

Ah sa shum dhimbje dhe lot

Si t’vazhdojm më tutje

 

Lëvizja nëpër klasë

Shoh punimet e tua

Shenjën STOP të fundit

Në muri ta vura

 

Sikur e parandjeve

Që më sdo të jesh

Sa shum kujtime

Le në mes nesh

 

Portofolja jote

Plot teste e punime

Të gjitha me pesa

Pa asnjë gabim

 

Sukseset e tua

Nuk kishin të ndalur

Në çdo lënd plot pesa

Ishte mbush ditari

Na e le mësuesën

Më zemër të thyer

Kurr s’do të harrojm

Do tjeshë në kujtime

 

Me 17 dhjetor

Ditëlindjen festoje

Sot mungon e dashur

E ne smund t’pajtohemi

 

Fli e qetë e dashur

Gjithmonë do t’kujtojm

Gjithmonë do t’jesh në zemër

E dashura Elonë.

www.drenicapress.info/