Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka emëruar 22 zëvendësministra në gjithsej 16 ministri.

Qeveria e re e Kosovës udhëhiqet nga Lidhja Demokratike e Kosovës, në koalicion me Aleancën për Ardhmërinë e Kosovës, Nismën Socialdemokrate, Listën Serbe dhe komunitetet tjera.

Më poshtë gjeni emrat e 22 zëvendësministrave të emëruar nga kryeministri Avdullah Hoti:

Muhamet Brajshori – Zëvendësministër i Punëve të Jashtme dhe Diasporës

Gani Dreshaj – Zëvendësministër i Punëve të Jashtme dhe Diasporës

Agron Bacaj – Zëvendësministër i Punëve të Brendshme

Milan Radojeviq– Zëvendësministër i Punëve të Brendshme

Muhamedali Mergjollari – Zëvendësministër i Mbrojtjes

Rexhep Kadriu – Zëvendësministër i Ekonomisë dhe Ambientit

Burbuqe Bakia Deva – Zëvendësministre e Ekonomisë dhe Ambientit

Muharrem Nitaj– Zëvendësministër i Ekonomisë dhe Ambientit

Kushtrim Bahrimaj – Zëvendësministër i Financave

Jasmina Jovanoviq – Zëvendësministre e Financave

Xhavit Zariqi – Zëvendësministër i Infrastrukturës

Qerim Bajrami – Zëvendësministër i Tregtisë dhe Industrisë

Driton Bardheci- Zëvendësministr i Arsimit dhe Shkencës

Pjetër Ndou – Zëvendësministër i Ministrinë e Shëndetësisë

Adnan Rexheplar – Zëvendësministër i Punës dhe Mirëqenies Sociale

Bajram Kastrati – Zëvendësministër i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural

Bahrim Shabani – Zëvendësministër i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural

Erxhan Galushi – Zëvendësministër i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural

Magbule Shkodra – Zëvendësministre e Pushtetit Lokal

Eldis Abazi – Zëvendësministër i Zhvillimit Rajonal

Arbër Grabovci – Zëvendësministër i Kulturës, Rinisë dhe Sportit

Halil Matoshi – Zëvendësministër i Kulturës, Rinisë dhe Sportit.