Efektet kuruese të lakrës

Lakra është një burim i vërtetë vitaminash e molekulash antioksiduese, prej vitesh ajo është njohur dhe përdorur për veti të shumta kurative.

Lakra është një ndër ushqimet kryesore e cila ka një ndikim të dukshëm në sëmundjet tumorale. Sipas një studimi të publikuar në një revistë mjekësore prestigjioze amerikane rezulton se përdorin vazhdimisht lakrën kufijzojnë rrezikun e tumorit në shtyllën kurrizore, një plagë e vërtetë e popullsisë mishngrënëse të perëndimit.

Lakra është një bime e cila mund të gjendet në disa lloje të ndryshme të cilat jan të njohura për aftësitë e tyre në sëmundje të ndryshme. Lëngu i shtrydhur i lakrës së zezë këshillohet për shërimin e ulçerës gastroduodenale dhe të kolitit ulceroz. Një gjethe lakre e shtrirë me hekur dhe e vakët mbi ulçerën flebite ndikon në shërimin e saj të shpejtë. Por mbi të gjitha me lakrën ne mund të luftojmë sëmundjet e vogla të përditshme, që nga gripi e deri tek bronkiti i duhanpirësve.

Ju mund ta përdorni lakrën përmes disa pjesëve kryesore siç mund të jetë lulja, gjethet, rrënjët e freskëta.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT