Efektet e shëndetshme të vajit të ullirit

Vaji i ullirit është një produkt i njohur për një sërë efektesh të shëndeshme në organizmin tonë. Vaji është i pasur me përbërës kryesorë të dietës mesdhetare.

Sipas një studimi të realizuar shikojmë se si vaji i pastër i ulliritndihmon në parandalimin e pothuajse pjesës më të madhe të sëmundjeve të organizmit.

Vaji i ullirit aktivizon hormonet e pankreasit në mënyrë shumë herë më natyrale se sa ilaçet. Po ashtu, dietologët dhe mjekët këshillojnë që, nëse dëshironi të keni një jetë të gjatë dhe të shëndetshme, ky produkt fisnik i dalë nga ulliri duhet të jetë i pandashëm nga tavolinat tuaja, ai gjithashtu zbutë dhe rritjen e lagështisë së lëkurës së thatë, bënë shkëlqimin e flokëve, mbyllë plagër, parandalon rrudhat dhe kuron pagjumësinë.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT