Efektet e pagjumësisë në trurin tonë

Pagjumësia është një proces, e cila ka një ndikim të theksuar në aktivitetin tonë të përditshëm. Në bazë të një studimi që është kryer, rezulton se njerëzit të cilët kanë probleme me gjumin kanë një tru më aktiv se personat të cilët kanë gjumë të shëndetshëm.

Sipas asistentit të neurologjisë në Universitetin e Mjekësisë “Johns Hopkins Dr. Rachel Salasat”, i cili ka thënë se: “Pagjumësia nuk është vetëm një çrregullim i gjumit. Është një gjendje e trurit që zgjat gjatë gjithë kohës, sikur poqi elektrik, i cili rri ndezur 24 orë në ditë. Hulumtimi ynë ka nxjerrë në pah dallimet mes trurit të njerëzve të shëndoshë dhe atyre që vuajnë nga pagjumësia.”

Studimi ka arritur në përfundim se njerëzit të cilët vuajnë nga pagjumësia kronike adaptohet shumë më lehtë me ndryshimet sesa truri i njerëzve të shëndoshë.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT