Edhe një këngë për mjekun e parë nga Drenica që shëroi plagët e ushtarëve të UÇK-së (VIDEO)

Sot bëhen 21 vite nga rënia e mjekut dëshmor Lec Gradica.

Dr. Lec Gradica ra heroikisht duke shëruar plagët e luftëtarëve dhe popullatës në malet e Qyqavicës më 24 shtator, shkruan DrenicaPress

Dr. Leci ishte ndër mjekët e parë që iu bashkua radhëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, duke mos e vënë në diskutim për asnjë moment profesionin e tij prej mantelbardhi, edhe në kohën kur UÇK vepronte ilegalisht.

Dr. Leci është mjeku i parë i UÇK-së i rënë në detyrë.

Në përvjetorin e rënies heroike të Lec Gradicës, këngatari drenicas, Halit Gashi, i ka kushtuar një këngë rënies heroike të Lec Gradicës.

Tekstin e këngës e ka shkruar Faruk Krasniqi, muzikën Burim Krasniqi kurse orkestrimin Xhavit Hajdari.

DrenicaPress e sjell për lexuesit e saj këtë videoplip të Halit Gashit…

https://www.youtube.com/watch?v=RCahAI8yiJs

- Advertisement -

MË TË FUNDIT