Edhe një JO për duhanin

Personat të cilët heqin dorë nga duhani para moshën 30-vjeçarin, ulin ndjeshëm moshën e vdekshmërisë si dhe rrezikun e prekjes nga 25 lloje sëmundjesh që shkakton duhani.

Ky fakt është konfirmuar nga një studim i Universitetit te Oxfordit, i prezantuar se fundmi në Britaninë e Madhe. Në studimin ku janë përfshirë 1.2 milionë persona, pjesa më e madhe e të cilëve femra, thuhet se edhe ata që kanë pirë më pak se dhjetë cigare në ditë janë të prirë të vdesin më herët, ndaj mjekët këshillojnë që mundësisht duhani të mos konsumohet fare. Por ky duket një mision shumë i vështirë për duhanpirësit, pasi 70% e të anketuarve theksojnë se kanë tentuar ta lënë por nuk ja kanë arritur qëllimit. Të paktën 5 milionë persona vdesin çdo vit në botë nga pirja e cigares, që përmban 4000 lloje lëndësh të dëmshme kimike, nga të cilat 80 prej tyre shkaktojnë kancer.

- Advertisement -

MË TË FUNDIT