Edhe në Mitrovicë do të ndërtohet monumenti kushtuar eksodit

 

Kryetari i Komunës, Agim Bahtiri, ka pritur kryesuesin e Kuvendit të Komunës së Rahovecit, Nait Elshani dhe përfaqësuesit e OJQ “Eksodi 99”, Ali Topalli, kryetar, dhe Mustafë Kryeziu, nënkryetar. Në bisedë mori pjesë edhe drejtori i Drejtorisë së Inspekcionit, Naim Hajra.
Përfaqësuesit e “Eksodit 99” e njoftuan kryetarin Bahtiri me përgatitjet që po bëhen për shënimin e 16 vjetorit të dëbimit me dhunë të popullatës shqiptare  nga forcat kriminale serbe.
Përfaqësuesit e OJQ “Eksodi 99”, në veçanti e njoftuan kryetarin Bahtiri me idenë e tyre për të ndërtuar edhe në Mitrovicë një monument kushtuar kësaj ngjarje, duke thënë se qytetarët e Mitrovicës ishin ata që pësuan më së shumti gjatë përndjekjes që ju bënë atyre paramilitarët, ushtria dhe policia serbe më 15, 16 dhe 17 prill të vitit 1999.
Ata i prezantuan kryetarit Bahtiri një projekt ideor dhe i propozuan hapësirën për ndërtimin e monumentit, e që është afër Urës së gjakut, përkatësisht parkut “Fehmi dhe Xhevë Lladrovci”.
Kryetari i Komunës, Agim Bahtiri, fillimisht e falënderoi kryesuesin e Kuvendit të Komunës së Rahovecit Elshani,  veprimtarin  Kryeziu dhe tërë popullin e Rahovecit dhe në veçanti atë të Xërxës për ndihmën që ju kanë ofruar qytetarëve të Mitrovicës gjatë ditëve më të vështira në jetën e tyre.
Po ashtu, kryetari Bahtiri i falënderoj drejtuesit e “Eksodit 99” edhe për punë ne madhe që po bëjnë për shënimin e përvjetorëve të eksodit, në mënyrë që të mos harrohen ato ditë të vështira për shqiptarët e Kosovës.
Sa i përket propozimit për ndërtimin e dhe të një monumenti kushtuar eksodit, pas atyre në Xërxë dhe Kukës, kryetari Bahtiri tha se e mbështet atë fuqishëm.
“Nuk kam dyshime fare sa i përket mbështetjes së idesë për një monument të këtillë edhe në Mitrovicë. Do e sigurojmë hapësirën e duhur, lejet dhe mjetet financiare për ndërtimin e tij. Mirëpo, unë kërkoj që monumenti të jetë dinjitoz dhe përzgjedhja të bëhet përmes një konkursi, ku do të merrnin pjesë ekspertët të njohur”, tha kryetari Bahtiri ndër të tjera.
- Advertisement -

MË TË FUNDIT